Sommarsallad
Igår lagade maken denna fenomenala middag:
Kryddig quinoa, gravad lax med mango och avokadosallad. Till det hade vi lite hemmagjord majonäs och citrondressing. Den avnjöts i den underbara sommarsolen ute på altanen.
Sallad:
Färsk spenat
Mango
Avokado
Gurka
Tomat
Gravad Lax
Hacka samman så mycket som du behöver och lägg ihop i en salladsskål. Hyvla gärna lite morot på toppen med en potatisskalare.
Kryddquinoa:
Färdig kokt quinoa
Rapsolja
Gul lök
Torkad paprika på kryddburk
Torkad Ingefär på kryddburk
Tranbär
Stek den löken i oljan. Lägg i kryddorna och sist quinoan och tranbär.
Citrondressing:
Skal och saft av en citron
1/2 tsk salt
3/4 dl olivolja
Blanda och sedan är det klart!
Majonäs:
2 äggulor
2 dl Rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
Salt
en klick Dijonsenap
lite svartpeppar
Vispa äggulorna, senap, vitvinsvinäger, salt, peppar i en skål. Tillför oljan under vispning till en början droppvis men efter ca 1 dl olja kan du börja hälla en liten stråle. Det tar en liten stund att vispa ihop men det är det värt.
/C
Såg verkligen jättegott ut!