Varma jordgubbar med krämigt chokladtäcke
Tillbaka igen!
Efter en lååååång, härlig semester så infann sig hösten som över en natt. Vår grusgång är täckt av hängbjörkens gula löv och regnet piskar mot fönstret. Lite mysigt är det allt även om viss vånda inför årstidernas kommande skiftningar infinner sig. Vardagen påminde mig om bloggen och lusten (tiden) att skriva infann sig igen. Därför prövar jag härmed vidare med min lilla blogg.. :-)
Idag testade jag att göra en enkel jordgubbspaj med choklad. Som vanligt så slänger jag bara ner bären helt frusna i en form och blandar ihop ett täcke som ska ligga på bären när de gräddas i ugnen. Eftersom bären är frusna så blir pajen lite blöt, vilket kan vara bra att veta.
"Degen" blev så här:
50g kakaomassa
1 tsk honung
2 dl mandelmjöl
1 1/2 msk kakao
En liiiiten nypa salt
Smält kakaomassa och honung tillsammans i en kastrull på låg värme. Häll ner mandelmjöl, kakao och salt i en skål. Blanda den smälta kakaomassan och honungen tillsammans med de torra ingredienserna och bred över jordgubbarna. Grädda i ugn på 200 grader i ca 15 min.
Den blev inte så vacker varken på bild eller i verkligheten med fantastiskt god blev den i alla fall! :-)
insidan som räknas ju!