Sötpotatissoppa

En kväll i förra veckan när jag kom hem från ett fantastiskt spinningpass så hade maken gjort en sötpotatissoppa. Den var helt otrolig god så jag bara måste tipsa om den här också.
 
Receptet är taget ur boken "Gröna soppor och smoothie Bowls" (Lauritzson, Gustawson) och sedan har jag adderat lite information om innehållet och/eller vad det är bra för.
 
4 soppskålar
2 medelstora sötpotatisar (vitamin B6, C, A & E, betakaroten, järn, kalium)
1 medelstor purjolök (antiinflammatorisk, Vitamin C, A, B9 Folsyra, B6, Kalium)
3 vitlöksklyftor (vitamin B6, järn, magnesium, fosfor, selen, zink, aminosyror)
1 röd chilifrukt (c-vitamin, betakaroten, capsaicin)
ca 3 cm ingefära (fenoler, flyktiga oljor)
1 tsk spiskummin (matsmältningsfrämjande,mm)
2 tsk buljong (Vi använder oss av ekologisk buljong men utesluter det allt som oftast helt i recept)
8 dl vatten (Vi tog dock 6 dl vatten för att få den lite tjockare)
1 kruka koriander (matsmältningsfrämjande, febernedsättande, urindrivande, antiiflammatorisk mm)
rivet skal och saft av en lime (C-vitamin. folsyra, kalcium, kalium, fibrer)
400 ml kokosmjölk (kalium, järn, magnesium och fosfor mm)
 
Topping
Färsk koriander och pumpakärnor (vitamin B1, B2, B3, järn, magnesium, fosfor, kalium, seles, zink, omega-3 och omega-6, fettsyror, protein)
 
 
Visa fler inlägg